Home
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ Reviewed by Momizat on . Δίπλα στις ερασιτεχνικές ακαδημίες η ΟΠΑΠ ΑΕ! Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλ Δίπλα στις ερασιτεχνικές ακαδημίες η ΟΠΑΠ ΑΕ! Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλ Rating: 0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ

Δίπλα στις ερασιτεχνικές ακαδημίες η ΟΠΑΠ ΑΕ!

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, το οποίο απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7-10 ετών, και στηρίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και τις αρχές του Grassroots , το καλύτερο νεανικό αθλητικό μοντέλο παγκοσμίως, παρουσίασε η ΟΠΑΠ Α.Ε., Μέγας Χορηγός της Εθνικής Ομάδας.

Μήνυμα του προγράμματος το «Σήμερα Αθλητές- Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι», και σκοπός της ΟΠΑΠ είναι να φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να θέσει νέα δεδομένα στην αθλητική εκπαίδευση. να αναδείξει τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, εστιάζοντας στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερατο ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.

Το πρόγραμμα αυτό θα συνδέεται με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία θα έχει επιτελικό-συμβουλευτικό ρόλο.

Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά (www.sportsacademies.opap.gr) μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2014, από ποδοσφαιρικά σωματεία που είναι μέλη των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της περιφέρειάς τους και διατηρούν ενεργή ακαδημία με παιδιά ηλικίας 7-10 ετών.

Οι ακαδημίες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, για πρώτη φορά,θα επωφεληθούν από ένα  ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

• Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
• Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA
• Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και για μία ώρα πριν και μία ώρα μετά
• Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό, αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα
• Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό

Στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Αθλητικών Ακαδημιών της ΟΠΑΠ παραβρέθηκε ο κ. Ioan Lupescu, UEFA Chief Technical Officer, ο κ. Κώστας Τσάνας, Τεχνικός Διευθυντής Grassroots και προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ελπίδων,ο Δρ. Γιώργος Κορμάς, επιστημονικός συνεργάτης του προγράμματος, ο Τεχνικός Διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Γιώργος Καραγκούνης και οι διεθνείς Πέτρος Μάνταλος, Μιχάλης Μπακάκης, Δημήτρης Κολοβός και Χρήστος Τασουλής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Matejovsky τόνισε ότι η ΟΠΑΠ εγγυάται το άριστο αποτέλεσμα του προγράμματος και δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που εγκαινιάζουμε το πρόγραμμα Αθλητικών Ακαδημιών της ΟΠΑΠ. Αυτό το πρόγραμμα κατέχει κεντρικό ρόλο στη νέα φιλοσοφία Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΠΑΠ. Κοινωνική προσφορά η οποία αφορά την ανάληψη δράσεων μεγάλης κλίμακας που ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, εγγυώνται μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και υλοποιούνται με απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες. Το όραμά μας δεν είναι να δημιουργήσουμε επαγγελματίες αθλητές, αλλά καλύτερους ανθρώπους».
O Ioan Lupescu υπογράμμισε: «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι το πρόγραμμα της ΟΠΑΠ θα έχει σημαντική προστιθέμενη αξία για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών και οικογενειών ευρύτερα, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο αύριο για τον αθλητισμό στην Ελλάδα».

Ο Κώστας Τσάνας δήλωσε: «Το πρόγραμμα της ΟΠΑΠ δημιουργεί μια ιδιαίτερα θετική προοπτική για την εξέλιξη του αθλητισμού στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην αθλητική εκπαίδευση και ελπίζω ότι θα δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο για αντίστοιχες ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες στο μέλλον».

Ο Χρήστος Τασουλής σημείωσε: «Ως αθλητής που έχει υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος ποδοσφαιρικών ακαδημιών στην Ελλάδα, αντιλαμβάνομαι απόλυτα τα οφέλη που θα έχει αυτό το πρόγραμμα για τα σωματεία, τους προπονητές και τους νέους αθλητές. Πρόκειται για μια πολύ καλή πρωτοβουλία, με αποτελέσματα που θα έχουν σίγουρα διάρκεια».

© 2014 Ε.Π.Σ. ΘΡΑΚΗΣ

Scroll to top